MISSZIÓNK - HONNAN HOVÁ ÉS HOGYAN?

Az út a fontos, nem a cél?
Az út a fontos, nem a cél?

12 éve indultunk...

A medicina és a fitnesz ipar között tátongó hasadék állott....

Az orvosok és a személyi edzők között nem volt kommunikáció, az egészségügyi biztonság és a testmozgás igénye két külön táborban árválkodott.

Orvoskollégáink nem részesültek egyetemi, vagy posztgraduális képzés során edzéselméleti és - gyakorlati oktatásban (kivéve a jellemzően élsportban tevékenykedő sportorvosokat), a személyi edzők pedig nem tudták kellően értelmezni és a gyakorlatba átültetni az orvosi instrukciókat, vagy rosszabb esetben - kompetencia fogódzók híján - átlépték hatáskörüket.

A magas színvonalú fekvőbeteg rehabilitációnak nem volt folytonossága, ambuláns formája nem létezett.

A táplálék kiegészítők területén káosz uralkodott, egyesek sokszorosan túllépték az ajánlott dózisokat, mások komoly hiánytünetekkel, aktív panaszokkal is folytatták a megterhelő edzéseket.

Az életmódváltó elhatározások 90%-a 6 hónapon belül feladásra került.

Hiányzott egy nagyon fontos puzzle darab - ennek keresésére indultunk!


A Medical Fitness 1.0 révén felvállaltuk a feladatokat és úttörők lettünk!

A Medical Fitness 2.0 révén pedig úttörőkből jövőtervezők leszünk - a MediLLium Orvosi TudásMérnökség készen áll !

Saját módszertant alakítottunk ki, orvosokat, trénereket közös tanfolyam keretében oktattunk, megkerestük, kipróbáltuk és teszteltük a legjobb módszereket és az érdemesekkel bővítettük tudásunkat.

Megküzdöttünk saját kihívásainkkal és a külső akadályokkal - voltak bőven.

De megtaláltuk a hiányzó láncszemet, a kirakós utolsó puzzle-darabkáját is!

Rájöttünk mi a közös a kitartók 10%-ában és megfordítottuk az arányt - a 90%-os sikerráta révén Magyarország hivatalosan bejegyzett hazai rekorderei lettünk 2017-ben!

Ha tudni szeretnéd mi ez a közös tulajdonság, mi az összekötő láncszem, akkor vegyél részt előadás sorozatunkon - részvételi lehetőségekről kérdezd ügyfélszolgálatunkat:

A tapasztalataink és egy új tudományág, az orvosi tudásmérnökség inspirálták a 2.0 küldetésünket összeállítását, amellyel a testkultúra jövőjét kézzel fogható valósággá alakítjuk!

A jövőt a MediLLium Univerzum jelenébe hoztuk, ugyanakkor küldetésünk nem változott - alábbiakban azon válaszainkat emeljük ki, amelyek szakmai hitvallásunkat, motivációinkat - végső soron missziónkat tükrözi!

12 év minden tudása 3 hasábban :-)

ORVOS ÉS SZEMÉLYI EDZŐK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓS SZAKADÉK

---------------------------------------------------------------

Missziónk sikerének legmagasabb hegycsúcsa volt - de sikerült egy asztalhoz ültetnünk orvosainkat, trénereinket és egyéb szakembereket.

Megszületett a TEAM 1.0!


A közös oktatás révén nemcsak kölcsönösen megértették egymást, de bővíthették tudásukat a másik oldal irányából is, valamint aktívan működő szakmai kapcsolatok születtek a szereplők között.

Az együtt töltött idő az ismeretek bővítésén túl a másik fél megértésében is komoly változást hozott, megtanultunk CSAPAT-ként funkcionálni a medical fitness területén is.

Immár a döntések közösek, a végrehajtást és az ellenőrzést együtt végezzük - legyen az célérték, módszertan, vagy hatékonysági indikátor - ez egyben minősség- biztosításunk alapját is megteremtette.


EGÉSZSÉGÜGYI BIZTONSÁG AZ EDZŐTEREMBEN

---------------------------------------------------------------

Minél magasabb az egészségügyi kockázat - az új szemlélet szerint annál nagyobb szükség van az intenzív testmozgásra. De az egészségügyi biztonságot valakinek szemmel kell tartani...


Nem alibi gyógytornára, hanem pulzusemelő, erős terheléssel járó gyakorlatokra van szükség a megújult ajánlások szerint, nem véletlen a HIIT edzések népszerűsége.

De a magas kockázat veszélyekkel is jár - ezt oldottuk meg az "Orvos az Edzőteremben!" programunkkal, amely hamar népszerűvé vált.

Kockázati szinttől függően szakorvos kollégánk rendszeresen ellenőrzi személyesen a pácienst - akár teljes műszeres felszereléssel.

Sőt!

Mindez immár távolról is lehetséges, legyen az otthona, munkahelye, vagy éppen egy szállodai helység a világ másik szegletében...


INTÉZMÉNYI REHABILITÁCIÓ FOLYTATÁSA - A HAZATÉRÉS

---------------------------------------------------------------

A hazai fekvőbeteg intézményi rehabilitáció erőn felül és magas színvonalon teljesít, mégis a rehabilitációs folyamatban részt-vettek száma az orvosilag indokolt esetek 10-20%-a körül alakul. Ez tragikusan kevés!


Nemcsak nemzetgazdasági kihatásai vannak (társadalombiztosítási extra-kiadások, termelés kiesés, stb.), hanem a releváns kutatások szerint az elmaradt rehabilitációs folyamat átlagosan 5-8 életévvel rövidítheti meg az érintettet.

A rehabilitáció elmaradása mellett ugyanilyen fajsúlyú az elvégzett rehabilitáció szakszerű folytatásának hiánya is.

Sokan voltak akik keresték a folytatás lehetőségét, de:

  • Nincs szervezett ambuláns rehabilitáció (állami finanszírozás híján)
  • Hiába kiemelten fontos része a rehabilitációnak a mozgás-terápia, ahogy említettük a sportközpontok, fitnesz termek személyzete nem vehette át önmagában ezt a folyamatot.

Itt jelentünk meg mi újabb hidat építeni - behoztuk a termek világába a rehabilitációs mozgásterápiát és a hozzáértő személyzetet.

A többi már történelem :-)